Onze werkwijze


Welkom bij 100% Hond, de kleinschalige uitlaatservice voor IJmuiden, Velsen Zuid, Driehuis, Santpoort en de Velserbroek. Bij ons bent u aan het juiste adres voor lange wandelingen in kleine groepen.

 

Fotograaf: Jørna van Wingerden

 

Om een prettige, relaxte wandeling voor alle honden te garanderen vind ik het belangrijk de  groepen goed op elkaar af te stemmen, en de groepen klein te houden. Een groep bestaat bij 100% Hond dan ook uit niet meer dan 7 honden. De honden moeten sociaal zijn naar zowel mens als hond en goed naar de basiscommando’s luisteren.

Bij aanmelding maken wij eerst een proefwandeling, waarbij u een indruk krijgt van de werkwijze van 100% Hond, en ik kan beoordelen of uw hond binnen de groep past.

Er wordt meestal gewandeld in de duinen of op het strand van IJmuiden. Een heerlijk gebied waar volop mogelijkheid is te rennen, ravotten en te zwemmen. De wandelingen duren 75 tot 90 minuten, exclusief halen en brengen. Uw hond krijgt dus echt de nodige beweging, en moet fysiek een flinke wandeling aankunnen!

Voor extra veiligheid hebben wij voor de honden die zo nu en dan van de groep afdwalen een aantal Tractive GPS systemen waarmee de hond altijd te traceren is.

100procenthond-6426

 

De groepen worden vervoerd in onze bus, die volledig is ingericht voor het vervoer van honden. Er zijn afgescheiden auto benches waar de honden in vervoerd worden. Ook is een onafhankelijke ventilatie geïnstalleerd zodat ook als de motor niet draait de ventilatie aan kan blijven. Dit voorkomt dat de bus te warm wordt bij het ophalen en wegbrengen van de groep.
Doordat de groepen klein zijn blijft ook de reistijd tijdens het ophalen en wegbrengen beperkt.
In de bus zijn extra riemen, vers water, een EHBO doos, handdoeken etc. standaard aanwezig.

Na de wandeling wordt uw hond weer handdoekdroog thuis afgeleverd. U krijgt regelmatig een update over hoe het is gegaan tijdens de wandeling, vaak met foto’s en korte filmpjes zodat u kunt meegenieten.

Heeft u nog vragen, of wilt u een vrijblijvende proefwandeling plannen, dan kunt u uiteraard altijd contact met me opnemen.

 

100procenthond-7169